Schoorsteen borstels

Schoorsteen borstels

Uw schoorsteen onderhouden is een pittige klus, dat staat voorop. Dit betekent niet dat u dit niet makkelijker kunt maken. Met de juiste haarden accessoires is dat mogelijk. Echter is er natuurlijk niet een standaard schoorsteen, en dus zijn er ook geen standaard schoorsteenborstels. Om u te helpen met het vinden en het kiezen van deze borstels, leest u hier waar u op moet letten. Van het materiaal tot aan de lengte, en van de soort tot aan de grootte; u vindt het hier allemaal.

Contact opnemen

 

Materiaal van schoorsteen borstels

Een schoorsteen is een ruige en enorm vieze plek. Daarom is het van belang dat u een schoorsteen borstel kiest van hoge kwaliteit. Wij bieden u daarom een veelzijdigheid van borstels aan, verschillend van materiaal. Het is echter wel noodzaak om een schoorsteen borstel te kiezen die van hard en duurzaam materiaal is gemaakt, zoals staaldraad. Dit materiaal zorgt ervoor dat uw borstel lang meegaat en bestendig is tegen de ongewone omstandigheden van een schoorsteen.

 

De lengte van de schoorsteen borstels

Ook de lengte van uw schoorsteen borstel verdient enige aandacht bij het uitzoeken. Wij bieden verschillende lengtes aan voor alle type schoorstenen. Het is hier van belang dat de schoorsteen borstel lang genoeg is om de gehele schoorsteen door te kunnen komen, hij dient namelijk van top tot teen schoongemaakt te kunnen worden. Meet daarom van tevoren de lengte van uw schoorsteen zo goed als mogelijk op zodat wij u het beste kunnen informeren over de lengte. Ga in ieder geval liever een maatje groter, dan een maatje kleiner.

Ons assortiment

 

Welk soort kiest u?

Wij bieden tevens een groot assortiment aan soorten schoorsteen borstels aan. Variërend van rond tot vierkant, en van een gedraaide vorm tot aan een poly borstel. Ook dit is goed om mee te nemen in uw keuze voor een borstel voor uw schoorsteen. Daarnaast kunt u complete schoorsteen borstels kopen en een losse kop plus stok. Dit betekent dat wanneer uw kop dermate goed gebruikt is, u er gewoon een nieuwe op kunt monteren.  

 

Diameter

Als laatste dient er goed te worden gekeken naar de diameter van de schoorsteenborstel. Dit is van belang zodat u geen honderd rondjes hoeft te maken in de hoop de gehele schoorsteen schoon te krijgen, en andersom; er überhaupt in komen. Niet te dik, niet te dun is het uitgangspunt. U kunt kiezen uit een verscheidenheid van vormen en diktes, passend bij uw schoorsteen.

Neem contact op