Bbq grillrooster

Bbq grillrooster

Een barbecue aanzetten in de zomer; een biertje erbij, de hele familie is aanwezig en de lekkerste stukken vlees en groenten zijn ingeslagen. Dit klinkt toch als de droom? Om uw droom nog mooier te maken is een top-of-the-bill bbq grillrooster essentieel. Een goed bbq grillrooster maakt de ervaring alleen nog maar mooier. Hieronder leest u alles wat u moet weten over het uitkiezen van een bbq grillrooster om bbq-proof de zomer in te gaan. U wilt namelijk de juiste transmissie van hitte, maar ook een makkelijk schoon te maken bbq grillrooster.

Contact opnemen

 

Materiaal van het bbq grillrooster

De meeste grillroosters zijn gemaakt van gietijzer, roestvrij staal of een van deze materialen bedekt met een emaille laag. De tweede, het roestvrijstalen bbq grillrooster, is over het algemeen de meest voordelige. Ze zijn ook vrij dun en licht. Dit zorgt ervoor dat ze gemakkelijk op te pakken zijn en snel heet worden. Dit resulteert gelijk in het nadeel van een roestvrij staal bbq grillrooster; ze verliezen snel warmte. Ze zijn hiermee wat minder geschikt voor het langzaam braden van vlees en groente. Ook zijn ze niet compleet roestvrij, waardoor er op den duur (bij de meeste duurt dit heel lang) roest gevormd kan worden. Tevens blijft eten wat sneller ‘plakken’ aan een dergelijk grillrooster.

Een gietijzeren bbq grillrooster is een ander verhaal. Deze roosters staan erom bekend dat ze hitte goed vasthouden én geleidelijk warm zijn. U heeft dus niet het ongemak dat uw vlees aan de ene kant van de bbq al gaar is, en het stuk vlees aan de andere kant van de bbq niet. Ze worden wel wat langzamer heet, maar dit zorgt dus voor de nodige voordelen; optimale hitte transmissie naar het vlees. Daarnaast zijn ze wat zwaarder dan het roestvrijstalen bbq grillrooster en vereisen ze wat meer onderhoud. Het bbq grillrooster dat is bedekt met een emaille laag, zodat het eten minder snel blijft plakken en er minder snel roest gevormd wordt. 

Ons assortiment 

 

Grootte

Ook de grootte is uiteraard van belang voor een optimale ervaring bij uw bbq. Een goed bbq grillrooster kiest u uit door de diameter van de bbq op te meten, met de opzetstukjes in acht genomen. Wanneer u twijfelt, kunt u ons altijd raadplegen voor advies.  

 

Neem contact op

Voor vragen over de beste keuze wat betreft een bbq grillrooster of andere vragen gerelateerd aan hitte producten kunt u altijd bij ons terecht. Neem daarnaast eens een kijkje bij de overige producten in ons assortiment, zoals bij de kachelverf.

Neem contact op