Kachelruit reiniger 

Kachelruit reiniger 

De sfeer kachel ziet er fantastisch uit! De vlammen door het raampje zien branden, de warmte die het afgeeft; heerlijk! Toch komt er allemaal vuil kijken bij het ontstoken van vuur in uw kachel. Roet, as en ander vuil verspreiden zich als een lopend vuurtje. Om er optimaal van te genieten is het belangrijk dat uw kachel schoon is, en de kachelruit dus ook. Hier is een kachelruit reiniger perfect voor. Het regelmatig schoonmaken van de ruit met een kachelruit reiniger doet wonderen. Maar waar bestaat een kachelruit reiniger uit? Hoe maakt u het beste gebruik van de kachel reiniger? Hieronder leest u hoe u weer heerlijk kunt verdwalen in de vlammenzee van de kachel.

Contact opnemen

 

Waar bestaat kachelruit reiniger uit?

De bus met kachelreiniger is gevuld met een vloeistof die u meestal sprayt op het oppervlak dat u schoon wil hebben; de kachelruit. Er zit onder andere natriumhydroxide en natriummetasulfaat in. Deze stoffen zorgen ervoor dat het vieze oppervlak gemakkelijk schoongemaakt kan worden. Het zijn echter geen stoffen die u op uw huid of in uw gezicht wil hebben. Ga er daarom voorzichtig mee om. Bewaar het in de afgesloten verpakking, uit de buurt van kinderen.  

Ons assortiment

Hoe gebruikt u kachelruit reiniger?

De kachelruit reiniger is gemakkelijk te gebruiken, zoals u gewend bent van onze producten. Allereerst is het belangrijk dat uw kachel is afgekoeld. Wanneer dit niet gebeurt, gaat u uw handen branden. Dat moeten we niet hebben, dus doe dit wanneer de kachel op een veilige temperatuur is gekomen. Dan sprayt u de kachelruit reiniger op het oppervlak; de kachelruit. Laat het vervolgens een paar minuten (ongeveer 3 tot 6 minuten) intrekken, zo kan het goedje perfect zijn werk gaan doen. Nadat het is ingetrokken neemt u het af met een spons of een doekje. Het is handig als de spons of het doekje nat is, dan neemt u namelijk het makkelijkste af. Vervolgens gaat u er met een droog doekje (of een zeem voor optimaal resultaat) overheen. Wanneer het resultaat nog niet helemaal is zoals gewenst, kunt u de procedure gerust nog een keer herhalen.

Nu is het genieten geblazen, de kachelruit reiniger heeft zijn werk gedaan en u kunt het kacheltje weer aanzetten. Doe dit het liefst eens in de paar weken. Als u het te lang laat zitten, kan het gaan aankoeken en krijgt u het er mogelijk niet meer uit.

Heeft u vragen over de kachelruit reiniger? Neemt u dan gerust contact met ons op!

Neem contact op