Sfeer kachel

Sfeer kachel

Een sfeer kachel is een van de dingen die uw ruimte, of dit nu een woonkamer of tuin is, helemaal af maakt. Kijkend naar de vlammenzee die vredig beweegt door de sfeer kachel droom je weg. Voor de complete ervaring pakt u er nog een biertje, wijntje of een glas whisky erbij. Oké, genoeg gedroomd; tijd voor het echte werk. Hier leest u alles over sfeer kachels. Zo worden de soorten sfeer kachels en de voordelen van een sfeer kachel uiteengezet, speciaal voor u.

Contact opnemen

 

Uit welke soorten sfeer kachels kunt u kiezen?

Een sfeer kachel is meestal elektrisch. Dat u dat knisperende hout niet heeft, neemt de ervaring echter niet weg. Daarnaast is het ook een extra warmtebron, heel fijn voor in de winter. U kunt deze kachels los neerzetten, maar ook laten inbouwen in een muur. Dit staat enorm strak, chique en sfeervol.

Naast de elektrische sfeerkachels heeft u bij een sfeer kachel ook nog de keuze voor een gashaard. Vroeger werd hier nog een schoorsteen gebruikt om de gevaarlijke stoffen af te voeren, tegenwoordig heeft u de keuze om een katalysator te installeren. Deze filtert de gevaarlijke stoffen en maakt ze onschadelijk.

Daarnaast heeft u nog de duurzame optie; een sfeer kachel op bio-ethanol. Dit aansteken is vergelijkbaar met enkele kaarsen. U heeft hier wederom geen afvoerkanaal zoals een schoorsteen voor nodig.  

Ons assortiment

De voordelen van een sfeer kachel

Nu u een beetje een idee heeft van de soorten sfeer kachels die er zijn, leggen wij u graag uit waarom een sfeer haard kopen zo een goed idee is. Allereerst is een sfeer kachel er voor de sfeer. Het brengt een echt huiselijk gevoel met zich mee. Heerlijke gesprekken voeren met een drankje of een kopje koffie of thee om de kachel heen. Daarnaast zijn de kachels vrij duurzaam in vergelijking met een open haard. Het stoken van hout zorgt namelijk voor maar liefst 23% van de uitstoot van CO2 in Nederland. Een sfeer kachel stoot in veel mindere mate CO2 uit, zoals eerder gezegd ongeveer vergelijkbaar met enkele kaarsen.

Tevens zijn sfeer kachels een redelijk goedkope optie om uw huis te verwarmen én sfeervol te maken. Een sfeer kachel kunt u al in handen hebben vanaf € 300. Hier komen dan nog de installatie en de ‘stookkosten’ bij kijken, maar ook deze zijn vrij minimaal. Dit maakt dat een sfeerkachel een uitstekende optie is voor in huis.

Neem contact op